Ballerina deelt onbewerkte foto: "Cellulitis maakt me al jaren onzeker" | Het Nieuwsblad

2022-07-30 14:39:55 By : Ms. Yoyo Xu

Hoewel ze meestal de meest indrukwekkende balletposes post op Instagram, wil danser en actrice Kylie Shea ook eens een meer kwetsbare kant van zichzelf laten zien. "Door cellulitis voel ik me al jaren ongemakkelijk", post ze op Instagram.

De foto die balletdanseres Kylie Shea (32) op Instagram post, staat in schril contrast met alle indrukwekkende beelden en dansposes die eerder al op sociale media verschenen.De danseres heeft een heel strak en gespierd lichaam, maar ook cellulitis. En dat maakt haar al jaren onzeker, zeker in de danswereld, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met haar eigen lichaam en dat van anderen.

"Sociale media (alsook de danswereld) worden overspoeld met vrouwen die geen oneffenheden of cellulitis lijken te hebben", post ze onder een onbewerkte foto van haar billen op Instagram. "Zelf heb ik sinds mijn puberjaren cellulitis en voel me daar tot op de dag van vandaag erg kwetsbaar over.”

"Ik heb deze week heel hard getraind en keek vandaag voor het eerst op een andere manier naar mezelf. Ik focuste eens niet op de oneffenheden. Ik wil deze foto posten om andere vrouwen met cellulitis een hart onder de riem te steken. Je bent niet alleen. Ik hoop dat deze post iemand helpt", schrijft ze.

De post kreeg ondertussen 61.000 likes en dat is een record op haar profiel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.