De "Lip Flip" is de onder-de-radar, gek uitziende behandeling die derms eigenlijk onderschrijven - 2019

2021-11-29 06:39:46 By : Ms. Daisy Cai

Als het gaat om het veranderen van de lipvorm of het bereiken van een vollere steenbolk, is het belangrijkste verzoek dat bij de meeste patiënten onmiddellijk van de tong kan rollen, filler. Volgens gegevens van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery, werden injecties met hyaluronzuurvullers (in de lippen en elders) gerangschikt als de op één na populairste niet-chirurgische procedure van 2017. Maar er is nog een andere optie onder de radar voor patiënten die op zoek zijn naar het uiterlijk van een meer volumineuze lip, en de techniek en het product zullen u misschien verrassen: micro-injecties van neurotoxine in een behandeling die artsen de 'lip flip' noemen.

"Er zijn veel verschillende technieken voor de lipflip, maar het wordt meestal gedaan met Botox", zegt Fort Lauderdale, FL dermatoloog Matthew Elias, MD. Tijdens de procedure wordt een zeer kleine hoeveelheid neurotoxine (Botox Cosmetic, Dysport, Xeomin) in de spieren rond de bovenlip geplaatst. "De procedure verzwakt de spier rond de mond waardoor de lippen na verloop van tijd naar binnen draaien", legt Augusta, GA-dermatoloog Lauren Ploch, MD uit. "Het is een vrij laag risico, maar er is het potentieel van kleine blauwe plekken of zwellingen die snel verdwijnen zoals bij andere injecties. Het is een geweldig goedkoop alternatief voor vullers met weinig uitvaltijd.”

Misschien vind je dit ook leuk: De vullers van morgen

"Het werkt heel goed voor mensen die nog steeds een bovenlip hebben die naar binnen in de richting van het tandvlees is gekeerd. Het egaliseert de bovenlip, zodat je meer lipshow krijgt zonder enige filler. Het is heel subtiel, maar moet worden gedaan door een zeer ervaren injecteur,” voegt Brookline, MA dermatoloog Papri Sarkar, MD toe.

De lip-flip-techniek, hoewel unaniem geliefd bij dermatologen die we hebben ondervraagd, is grotendeels buiten het bewustzijn van de consument gebleven. Maar onlangs is een variant van de procedure populair geworden op Instagram, waar trending video's van de behandeling honderdduizenden views en meer dan een paar enthousiaste reacties hebben verzameld. Zoals met de meeste medische adviezen die op sociale media te vinden zijn, is het leren echter hetzelfde: video's van 15 seconden in een lus kunnen overweldigend zijn om te bekijken, maar vertellen zelden het volledige - of veilige - verhaal.

Een bericht gedeeld door Nathalie Nellange (@nathalienellange)

De Instagram-versie van de lipflip laat een beoefenaar zien die een patroon van gecontroleerd letsel aan het gebied van de bovenlip creëert met behulp van een hulpmiddel genaamd de Plasma IQ-pen. Dit opzettelijke verwondingsmechanisme creëert twee resultaten: stimuleer de collageenproductie om de bovenrand van de lippen op te tillen en de afstand tussen de neus en de lippen te verkorten. Dermatologen zijn echter op hun hoede voor de risico's van het ondergaan van de behandeling, vooral wanneer een veel veiliger alternatief, waaronder Botox Cosmetic, vergelijkbare resultaten kan bereiken. "De Plasma IQ-pen gebruikt geïoniseerd gas om weefsel te krimpen door het te beschadigen door thermische energie", zegt Dr. Sarkar. "Ik begrijp waarom dit werkt en het zou goed moeten werken op een lichtere huid, maar bij donkere huidtypes veroorzaakt het waarschijnlijk hypo- of hyperpigmentatie (lichte of donkere vlekken) en als het te agressief wordt gedaan, kan het littekens veroorzaken."

Naast het verhoogde risico op littekens en verkleuring na de procedure, voegt Jericho, NY dermatoloog Sarika Banker, MD eraan toe dat de behandeling ook een tijdje duurt voordat de effecten zichtbaar worden. "Botox zou sneller werken dan proberen om lift te bereiken via collageenstimulatie", zegt ze.

Een bericht gedeeld door Nathalie Nellange (@nathalienellange)

Naast Botox Cosmetic, zeggen artsen dat er andere bewezen technologieën zijn die het uiterlijk van de lipflip kunnen bereiken. Volgens Germantown, TN dermatoloog Purvisha Patel, MD, kan de procedure ook worden uitgevoerd met behulp van CO2-laser en Ultherapie. “Een CO2-behandeling kan littekenweefsel creëren om de vermiljoengrens op te heffen. Ultherapie gebruikt warmte om het collageen te verdikken om de vermiljoengrens te helpen optillen. Botox, zoals anderen al hebben gezegd, kan er ook voor zorgen dat de vermiljoenen rand tijdelijk omslaat.”

Onder de streep? Raadpleeg uw door het bestuur gecertificeerde dermatoloog of plastisch chirurg, niet alleen uw Instagram-feed, voordat u een cosmetische medische beslissing neemt. En wees niet verbaasd als uw arts Botox voorstelt, in plaats van filler, om uw perfecte liplook te krijgen.

Bij NewBeauty krijgen we de meest vertrouwde informatie van de schoonheidsautoriteit rechtstreeks in je inbox

Vind een NewBeauty "Top Beauty Doctor" bij jou in de buurt

Ontvang vertrouwde informatie van de schoonheidsspecialist rechtstreeks in je inbox