Veilig ontharen: alles dat je moet weten over IPL-lichtontharing

2022-06-25 02:37:16 By : Mr. Paul Wang

Van de werking en do's en dont's tot de perfecte tijd om te beginnen; ELLE deelt alle tips en tricks omtrent IPL-lichtontharing.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philips.

De zomer staat voor de deur; het seizoen waarbij jij in bikini of met een zomerjurk met blote benen misschien geen rekening wilt houden met ongewenst haar. Een serie van laserbehandelingen is nogal prijzig en om nou eens in de zoveel dagen te scheren is ook zo'n gedoe. Heb je wel eens aan IPL-lichtontharing gedacht? We vertellen je er alles over.

Alhoewel het allang niet meer de norm is om volledig haarloos op je lichaam door het leven te gaan, kan het voor wie dat wel wil heel bevrijdend zijn om je niet constant druk te hoeven maken over of je wel geschoren bent of niet. Hoe fijn is het als je voor een langere tijd direct klaar bent om met blote benen in een zomerjurk op het terras te ploffen of je badkleding aan te schieten voor een impromptu stranddag? IPL-ontharing is dan dé oplossing.

IPL staat voor Intense Pulsed Light, waarbij lichtpulsen op de huid door het pigment – ook wel melanine genoemd – in het haar en de haarwortel worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. IPL-ontharing is niet hetzelfde als laserontharing. Ontharing met een laser gebruikt een hogere lichtintensiteit, waarmee de haarzakjes echt worden stukgemaakt en het haar niet meer terugkomt. Je kunt professionele IPL-behandelingen in de salon doen, maar die behandelingen zijn nogal prijzig. Tegenwoordig heb je heel fijne IPL-apparaten waarmee je vanuit huis jezelf kunt ontharen.

De Philips Lumea 9000 Series is hét pronkstuk van het Nederlandse health tech-bedrijf waarbij men heel gemakkelijk en gewoon op de bank of in de badkamer zelf kan ontharen. De Lumea 9000 gebruikt een zwakkere lichtpuls dan in de salon waarbij het haarzakje in de rustfase wordt gebracht en daardoor zo'n zes maanden niet terugkomt.

Wil je tot wel zes maanden lang haarloos door het leven gaan, dan heb je daar wel meerdere behandelingen voor nodig. Het wisselt een beetje per IPL-apparaat of lasersalon, maar met de Philips Lumea doe je de eerste vier behandelingen eens per twee weken. Zo zorg je ervoor dat je alle haren meepakt. Elke volgende keer dat je behandelt doe je dit uiterlijk drie dagen voor of na die geplande behandeldatum. Lukt dit niet, dan start je weer opnieuw.

Na de eerste fase van vier behandelingen wordt aangeraden om elke vier weken een bijwerkbehandeling te doen. Om er zeker van te zijn dat de haren echt zes maanden wegblijven, doe je zo'n behandeling acht keer. Elke volgende keer dat je behandelt doe je dit nu uiterlijk vier dagen voor of na de geplande behandeldatum. Afhankelijk van jouw haargroei en de dikte van jouw haarzakjes kan het resultaat variëren. De Philips Lumea vaker gebruiken heeft geen versnellend effect op de haarvermindering.

De tekst gaat verder onder de foto.

Helaas niet. IPL-ontharing werkt op natuurlijk donkerblond, bruin en zwart haar en op huidskleuren variërend van zeer wit tot donkerbruin. Ontharing met IPL werkt niet op wit, grijs, lichtblond of rood haar en een heel donkere huid. Dit geldt voor alle soorten IPL-behandelingen. Dat komt omdat IPL werkt met lichtpulsen die door melanine wordt opgenomen. In lichtblond, grijs en wit haar zit geen melanine om het licht te absorberen. Rood haar heeft weer een heel ander soort melanine waardoor IPL niet werkt.

IPL is niet geschikt voor de zeer donkere huid, omdat deze meer melanine bevat dan andere huidtypen. De hoeveelheid van dit pigment zorgt ervoor dat een veilig volume van lichtabsorptie al snel wordt overschreden. Daardoor worden IPL-behandelingen afgeraden voor dit donkere huidtype. Kijk voor meer informatie over het voor jou geschikt is op de Philips Lumea-website.

Zeker! Er wordt al ruim dertig jaar onderzoek gedaan naar IPL-technologie. Voor de ontwikkeling van de Lumea 9000 heeft Philips zelf tien jaar onderzoek gedaan met gespecialiseerde dermatologen om het beste resultaat op de veiligste manier te behalen. Om ervoor te zorgen dat de Lumea 9000 extra veilig is, heeft Philips een aantal handigheden ontwikkeld om de huid beter te beschermen.

De SmartSkin-sensor 'leest' door middel van de SenseIQ-technologie jouw huidkleur en past de lichtintensiteit automatisch aan aan jouw huidtype. Het IPL-apparaat heeft een UV-filter die jouw huid beter beschermt tegen UV-straling en komt met verschillende opzetstukken aangepast naar de specifieke huidzone. Zo zijn de bikinilijn en het gezicht gevoeliger dan bijvoorbeeld de benen of oksel. Daarbij is er nog een speciale beveiliging waarbij het apparaat de lichtflitsen enkel kan afgeven wanneer het opzetstuk volledig in contact staat met de huid.

De Philips Lumea 9000 Series met SenseIQ-technologie is de meest effectieve IPL van Philips. Met de Lumea-opzetstukken behandel jij je benen, oksels, bikinilijn of gezicht comfortabel vanuit je eigen huis. De vormen zijn zo ontworpen dat ze perfect passen bij de rondingen van je lichaam met programma's die zijn afgestemd op de verschillende lichaamsdelen.

De Lumea is een investering die het meer dan waard is, maar het blijft een investering. Daarom heeft Philips de Try & Buy-optie geïntroduceerd. Je betaalt 34,95 euro per maand voor het IPL-apparaat waarbij het abonnement automatisch na vijftien maanden stopt. Ben je tevreden, dan kun je de Lumea kopen met aftrek van de eerdere betalingen. Zo ben je niet gebonden om in één de volledige aanschafprijs te betalen. Wie twijfelt of een IPL-apparaat voor jou is, kan 'm dus gerust testen. Ben jij nou wel gelijk overtuigd, dan kun je de Philips Lumea 9000 Series natuurlijk ook gewoon direct aanschaffen voor een bedrag van 529,99 euro.